Fotografia d’avanguarda

Els moviments d’avantguarda són un conjunt de tendències artístiques i literàries que van sorgir durant el primer terç del segle XX a Europa.

La fotografia d’aquests moviments es caracteritza per la manipulació de les imatges a través de tècniques sempre amb l’objectiu de l’originalitat i el plaer estètic. Des del futurisme, que buscava trencar amb tota la història de l’art anterior i s’interessava per la innovació, les darreres tecnologies, les màquines i el moviment, passant  pel constructivisme, que buscava que les manifestacions artístiques esdevinguessin  una mateixa construcció i no una representació, fent servir els materials i els procediments propis de l’arquitectura, el pop art que prenia imatges i temes del món de la comunicació de masses per aplicar-los a les arts visuals o la nova objectivitat, que vol captar la realitat sense embuts,  centrant-se en la nitidesa de la imatge o les formes i destacant les textures.

Els alumnes de 2n de batxillerat, a la classe de Cultura Audiovisual, han jugat a ser artistes d’un d’aquests moviments d’avantguarda i han fet fotografies imitant l’estil d’aquests artistes fotògrafs.

 

Share