Automatitzem l’hort de l’Escola

Amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’Escola transversals i que potenciin la relació entre els diferents cursos, s’ha posat en marxa el projecte d’automatització de l’hort escolar. D’aquesta manera, tres alumnes de 2n de Batxillerat, Aleix Lahoz, Samuel Manresa i Raúl Ortiz, han treballat per realitzar tota mena de millores en l’automatització del reg de l’hort escolar que conreen els alumnes de primària. Els treballs han consistit en la instal·lació d’una bomba d’aigua i de t de la terra i un sensor LDR que permet regar de nit en èpoques de calor per evitar així l’evaporació de l’aigua a causa de les altes temperatures. A més, els alumnes han instal·lat sensors d’ultrasons per controlar el nivell d’aigua de la bomba per evitar que es faci malbé en el cas que no tingui aigua. Per si no n’hi hagués prou, els alumnes han dissenyat un sistema de control de la humitat i de la temperatura ambiental a partir de monitors. Totes aquestes dades es poden consultar a internet gràcies a un servidor que també han dotat de contingut els alumnes.

L’hort escolar és una iniciativa que parteix d’Educació Infantil i Primària el setembre de 2015 i suposa un excel·lent recurs educatiu que possibilita a l’alumnat diverses experiències entorn del medi natural. A més, que alumnes més grans puguin posar en pràctica els seus coneixements de la tecnologia millorant instal·lacions de la pròpia escola dóna un valor afegit als seus estudis i al seu Treball de Recerca.

Està previst que altres alumnes en propers cursos millorin encara més l’hort escolar amb la col·locació d’altres tipus de sensors més específics i amb sistemes més sofisticats de recollida de dades.

 

Share