DONEM-LI LA VOLTA. VIDEOCLIP I SEXISME

El projecte “Donem-li la volta. Videoclip i sexisme” que han dut a terme els estudiants de 1r de batxillerat de Cultura audiovisual de l’Escola ha consistit, fonamentalment, a produir els seus propis videoclips. Els estudiants han pres com a punt de partida una cançó coneguda i que escoltessin habitualment, però que parlés d’algun tema (masclisme, homofòbia, apologia de la violència…) al qual consideressin que era important no donar visibilitat. Després,  han triat una nova temàtica per a la cançó, han redactat la nova lletra i l’han gravat (en un estudi de gravació improvisat, però fent servir tots els recursos professionals que han estat possibles), han fet el guió tècnic i il·lustrat del videoclip, l’han rodat i, finalment, l’han muntat.


“Donem-li la volta. Videoclip i sexisme” ha estat una de les activitats que més ha motivat els alumnes durant aquest curs. Diversos aspectes ho han fet possible: en primer lloc, convertir un producte audiovisual que consumeixen habitualment en base d’estudi a l’aula. Des del principi han deixat clar que són consumidors habituals de videoclip i que és un format que coneixen, gaudeixen i pel qual estan interessats.

Els projecte els ha permès entendre els videoclips des d’una altra òptica, no només com a una part indispensable del marketing dels músics, sinó també com una manifestació artística i una forma d’audiovisual tan plena, interessant i enriquidora com qualsevol projecte cinematogràfic o televisiu. En aquest sentit, han posat en pràctica tots els conceptes treballats a classe, han estat capaços de crear un producte audiovisual de zero, de seguir totes les fases de preproducció, producció i post producció, d’imaginar i donar forma a la seva idea i de compartir amb els seus companys el resultat.

VÍDEO RESUM DE L’EXPERIÈNCIA

SR. BULLY. Videoclip elaborat per la Judit, l’Adriana, la Paola, el Pablo i el Bernat

BE YOURSELF. Videoclip elaborat per la Noa, la Sara, la Mireia Esclusa, l’Abril, la Mar, l’Andrea Tena i la Noelia

WE ARE FREE. Videoclip elaborat per l’Andrea, la Laura, la Naroa, la Mireia i l’Estanis

HIJOS DE LA RUTINA. Videoclip elaborat per l’Oriol, el Raúl, el Sergio, el Joel, el David i el Martí

RES OFICIAL. Videoclip elaborat per la Paula Giménez, la Paula Net, l’Eva Bandera, la Naiara, la Laia i la Lucia

Share