L’ESCOLA ÉS UN MUSEU

Julien de Casabianca és artista visual i cineasta. El 2014 va realitzar el projecte Outings, que consisteix en portar pintures als carrers. El projecte Outings comença amb un collage d’art de carrer, que és efímer per naturalesa. Julien de Casabianca pren fotos de museus i els col·loca als carrers de la mateixa ciutat. Després pren una foto de la instal·lació del carrer. Com una petjada duradora de la intervenció, les fotografies es creen en edició limitada i es mostren en exposicions.

Amb aquesta proposta tan interessant del Julien Casabianca, els alumnes de 3r d’ESO han fet un treball que consistia a seleccionar una pintura o una part d’una pintura famosa i inserir digitalment la figura en una part de l’escola. Era molt important pensar en el motiu (pintura) i en el lloc on podria exposar-se la pintura. Aquestes obres famoses formarien ara part del paisatge de l’Escola. D’altra banda, mitjançant aquesta activitat, els alumnes han treballat conceptes com la resolució d’imatges, els formats i tipus d’imatge, el mode de color o la gestió per capes de les imatges mitjançant programes d’edició.

Share