CONSTRUÏM LA NOSTRA HISTÒRIA DEL CINEMA

Recreem algunes de les escenes més icòniques del setè art.

Durant el segon trimestre, els alumnes de Cultura Audiovisual de 1r de Batxillerat han estat treballant el llenguatge cinematogràfic, els gèneres i els arguments universals del cinema, així com alguns dels noms propis més destacats de la història d’aquesta disciplina artística. Entre les tasques que han dut a terme, els i les alumnes han hagut de crear de forma conjunta la seva selecció de pel·lícules icòniques de la història del cinema.

Per a fer-ho, els alumnes s’han dividit en grups, s’han repartit les dècades de la història del cinema i han triat les cinc pel·lícules de cada dècada que, des del seu punt de vista, són més representatives de l’estil, gèneres i característiques de cada moment. Un cop triada la pel·lícula, han seleccionat alguna escena que en fos representativa i n’han fet un guió tècnic detallat (que després els permetés recrear els tipus de plans, moviments de càmera o angulacions de la forma més exacta possible)

Guió tècnic de Eternal sunshine of the spotless mind elaborat per Paula Zamora

Guió tècnic de Freaks elaborat per Iria Carretero

Posteriorment, han recreat l’escena tan fidelment com han estat capaços, buscant escenaris el màxim de semblants, replicant els tipus de plans i moviments de càmera de l’escena original i copiant els moviments dels actors.

Recreació Escena La Finestra Indiscreta, Alfred Hitchcock, 1954, fet per l’Ainhoa Irurre

Recreació escena Freaks, Tod Browning, 1932 fet per Iria Carretero

Recreació escena La la land, Damien Chazelle, 2016, feta per Iaiz Martín

Recreació escena Gremlins, Joe Dante, 1884 feta per Mireia Artés

Recreació escena Somriures i llàgrimes, Robert Wise, 1965 feta per Clara González

Un cop tenien totes les escenes recreades, han elaborat un vídeo resum que inclou totes les escenes gravades i editades i, per tant, la seva selecció d’imprescindibles de la història del cinema!

Share