Dels orígens del cinema a l’actualitat

Un any més, els alumnes de Cicle Inicial han dedicat bona part del segon trimestre al treballar el cinema. El projecte s’inicia amb un passeig pels orígens del setè art, des de les pintures a les coves d’Altamira, passant per les ombres xineses, les primeres joguines òptiques, fins a l’arribada dels germans Lumière i el seu cinematògraf, la primera màquina que servia per gravar, projectar i fer còpies d’imatges en moviment. Els alumnes investiguen sobre aquests personatges, qui eren, a què es dedicaven i  perquè el seu nom ha passat a la història del cinema com el dels inventors d’aquesta disciplina.

Els alumnes treballen en l’elaboració dels seus pòsters sobre els germans Lumière

El projecte continua apropant als alumnes la figura de George Mèlies, inventor del trucatge cinematogràfic, origen dels actuals efectes especials. Un cop coneixen tots aquests personatges, els nens i nenes, per grups, comencen a treballar en els seus propis curtmetratges. Cada grup pensa l’argument, fa el guió i l’guió il·lustrat d’una petita història que després, amb l’ajut de trípodes, ipads i micròfons, convertiran en els seus curtmetratges.

Grup d’alumnes treballant en la redacció dels seus guions

Enguany, per primera vegada, els alumnes han creat els fons i escenaris del seu curtmetratge digitalment. Així, han emprat un dels trucatges de Meliés, la substitució, per transportar els seus curtmetratges a un món creat íntegrament per ells. Mitjançant una pantalla verda, els alumnes han utilitzat l’aplicació Green Screen per substituir el chroma pels dibuixos que ells mateixos havien realitzat.

Els grups graven els seus curtmetratges

Finalment i amb l’ajuda de les mestres, els alumnes editen els seus curtmetratges. El projecte conclou amb l’entrega dels Premis SantgerStar, durant els quals es reconeix la tasca dels i les alumnes i es trien els millors actors, càmeres o directors, entre altres.

Finalment es reconeix la tasca de tots els grups en una entrega de premis a l’Auditori de l’Escola

A continuació, us deixem amb dos dels curtmetratges premiats durant la cerimònia SantGer Star:

Share