RESCAT AL MEDITERRANI

La situació dels refugiats al Mediterrani omple diàriament portades i titulars de premsa des de fa ja alguns anys. Davant aquesta realitat, el professorat de tecnologia de l’Escola es va plantejar la possibilitat de tractar aquesta problemàtica amb els alumnes de 2n d’ESO. El primer pas era conèixer la realitat. Per aquest motiu, des de tutoria es van proposar lectures, es van visionar reportatges i es va obrir el debat sobre el perquè de la fugida de milers de persones dels seus països d’origen cap a Europa. Un cop els alumnes coneixien tota aquesta informació, era el moment de plantejar-los-hi un repte: perquè no construir un vaixell de rescat capaç de recollir nàufrags en alta mar? Per a fer-ho, els alumnes han hagut de dissenyar les seves pròpies naus motoritzades i controlades amb Arduino, imprimir-ne algunes de les peces amb impressores 3D, connectar la barca via Bluetooth amb els seus dispositius mòbils, mitjançant els quals l’han pogut controlar per control remot gràcies a una aplicació programada amb App Inventor. El resultat? El podeu veure en aquest vídeo que recull el pas a pas del projecte.

 

Share